Hamnis x5

 
 
 
 
 
Hej. Vi hängde på hamnis ett tag, plussar på mysbelysningen men dock minus för pappmuggar :( 
 

Roll over beethoven

 
Hej amigoz. Brännt 70 spänn på en vinröd manchesterjacka och en svart klänning ursprungligen från Monki på hamnisjulmarknad, tack och bock. Kollat in teater också och fikat och jagat praktikplats utan framgång. Två feta nej från bokaffärer och ett mmmhhhkanske på en klädbutik, i bästa fall halva inne. Men bra dag i alla fall!

It's either merry christmas or happy holidays

 
 
Hej! I går for jag och Frida hem till Linne för att fixa lite innan några kompizar skulle komma på ett asmysigt julfika. Vi var peppade!
 
 
Frida peppade sin ris á la malta mest <3
 
 
Detta plus massa mer fika var så jäkla gott!
 
 
Linneas katt var gosig en stund.
 
 
the guurlz!

6 #Insta

 

 
Hej! Frånvaron på bloggen är för att jag har vart småsjuk och all energi och tid har gått till plugg och att orka gå till skolan. Idag är jag dock sjuk hemma, så kan passa på att visa lite instabilder.
 
Lite egbilder följt av en morgon på iksu spa. Frida bjöd på pizza och pannacotta framför Juno, jag for på middag hos anja, så bra! I går åt Frida och jag tomatsoppa hos Clara innan Oskar Linnros, senare en underbar kväll som var så himla rolig, var så peppad!! 

Experiencia Religiosa

 
Hej. Var på Bio i går, såg hungerspelen med Frida, som nu bloggar här. Hungerspelen var så jäkla bra, verkligen en av de bättre biofilmer jag sätt i år. Har pluggat hela dagen med spanskan och känner mig sur och lite förkyld.
Men lite Enrique och naturgodis på det här så! 
 

ELLE och earl grey

 
 
 
 
 
Hej. Gått runt med niorna inför gymnasiet, falafel till lunch, skickat med Anna 400 spänn och hoppas hon köper en vegamössa till mig i stockholm och inte massa blingbling i stället, drygcyklat hem med min systers lilla cykel och spyr på att det är så jäkla kallt. Ska verkligen försöka plugga spanska inför provet, men först en mugg earl grey och lyxig läsning.    

Släpat, älskat, famlat ömma klappar, hårda slag

 
 
 
Peppar inför nästa vecka med denna grabb <3
 

Jag blundar i solens sken

 
Hej. Är astrött och kurar ihop mig med snälla, fina Jöbäck i lurarna och pepparkakor. Nu längtar jag till Vietnam.

Eftermiddag, Måndag

 

Söndag

 
 
Hej! Denna Söndag väljer jag att vara innomhus förutom en sväng övningskörning och kaninbursstädning. Känner mig så dödligt trött och slö att jag inte ens orkar öppna upp skolarbetsmappen, länge leve livet!
 

Rekommenderar dokumentär


 
 
 
Hej! Vill verkligen tipsa om den vackra och inspererande dokumentären Anton Corbijn Inside out. Den skygga fotografen och konstnären Anton Corbijn studeras på nära håll och berättar om uppväxten, skapandet och ensamheten. Tar otroliga foton och rekomenderar verkligen att folk ska se domumentären!
 
 

Frida x3

 
 

England

 
Hej! Sitter och kollar in sommarens bilder från London och tänkte sätta ihop en liten guide från London och torquay!  
 
 
Innan vi åkte in till London tog vi bilen ut till en stad vid namn Torquay, eller som de står i broshyrerna, den engelska riviäran. Därifrån var det någon timma i bil innan vi kom fram till dartmoor, en superstor hed med frigående hästar och grym utsikt. Också en plats där dektektivförfattaren Sir Arthur Conan Doyle lät Sherlock historien Baskerville Hound utspela sig. Och oroa er icket för vändret, det växlar supersnabbt.  
 
 
Kensington garden. Ett relativt hemligt ställe där flamingos går lösa och miniatyrer av olika länder är avbildade, allt samsas på taket på ett hotell i mitten av London. Här har bla. Queen haft en avslutningsmiddag i slutet av en turné, komplett med nakna, kroppsmålade servitörer och servitriser. Tänk på att boka in dig själv i receptionen snabbt på dagen i risk för att någon bokat trädgården. Trädgården är också gratis och man får även ha med sig mat. 
 
 
Camden Market. En marknad med såväl second hand, matställen och dyrare märken. Märk väl att kolla när marknaden har öppet, så om ni ska vara en kortare tid kan man kolla det först. Minus är att det är ganska mycket folk.
 
 
Brittish Museum. Om än inte för den mäktiga arkitekturen. Jag skulle rekomendera att ta mycket tid till museumet då det finns så otroligt mycket att se. Men om man är mindre intresserad så tycker jag att man ska satsa att se den egyptiska avdelningen, den var enligt mig snäppet vassas. 
 
 
Shopping. Föruton butiker man kan hitta lite varstans, tycker jag att man ska besöka minimarket. Minimarket är en lågbutdjetkedja i prisklassen under H&M. Men eftersom att butiken är så hypad tycker jag att man ska göra som vi gjorde, hänga på låset i gryningen och på så vis inte ödsla tid i väntan på provrummen. 
 
 
 Piccadilly circus. Gör sig bäst på kvällen och med den otroliga värme som var när vi var i London. Enda minuset är ficktjuvar och en eller annan pervers gubbe. 
 
 
Naturhistoriska museet. Vi passade på att gå hit då det nästan låg vägg i vägg med David Bowie-utställningen, där man tyvärr inte fick ta kort. Om man är som jag, lite less på djur, tipsar jag om avdelningen med havsdjur, komplett med valskelett och fina fiskar. 
 
 
Till slut vill jag bara säga att försöka hänga så mycket i parkerna. Klyshigt, jag vet, men i alla fall under sommaren pågår det så mimla mycket saker. Tänk på att om ni vill äta i parkerna kan lokala matsällen vara lite dyrare i parkerna, så det är lättare att gå till en vanlig matbutik och försöka hitta nått där. 
 
 
 
 

Oh my darlings clementines

 
Hej! Nu ska jag och dessa brudar åka och träningsdansa! Må endorfinerna flöda för jag fick punktering idag på cykeln, en riktig punkteringing och inte en dålig-kondis-punktering som andra gånger. Hej Hej!
 

Vet du vad de säger om dig

 

 
 
 
Hej! Fredag och snart lite helg, känns så himla bra! Två lektioner innan jag och Frida åker och tränar Shabam och efter det middag! Tröjan/ jackan på bilden är min mammas och tycker verkligen att den passar som en vanlig tröja och passar som en smäck nu när jag inte alls är sugen på att frysa hela tiden. Känner mig lite Blair-ish med duffelknäppningen, plussplusspluss.
 
Nej men nu ska jag klä på mig och börja starta upp den här dagen, ha en bra Fredag!
 
 

I vattnet ligger båtarna, jag gissar att de längtar härifrån


 

 
 
Hej! Denna dag var jag mer produktiv, träffade Frida och tog kort vid älven och senare myste framför glee och te, så bra dag med en så bra kompiz! Det känns som om Umeå är i ett slags ingemansland, varken höst eller vinter, utan en kall och kal stad just nu. Just nu är det relativt läxfritt och håller alla fingrar och tår att mina två lektioner i morgon inte bjuder på hemläxor över helgen! 

Jag går omkring i mitt pompeji ibland ruiner

 
Hej! Ledig i dag och i morgon, bortsätt från ett utvecklinsamtal som skedde idag. Så förutom en cykeltur fram och tillbaka från skolan har jag myst innomhus, lämnat in min svenska rapport (tjohoo!), ätit clementin och kollat gossip girl. Sätter en stor fet slöstämpel över denna onsdag, känns som om jag förtjänar en sådan.  
 

Am I glamorous?

 
Skibbar blingblinget för ett gäng tunna ringar, min konfirmationsring och mammas gamla aquaring. Inte van att bära så många ringar samtidigt och finner mig själv med händerna i grasiösa poser runt såväl mobilen som runt mjölkglaset. 

Be the ocean, where I unravel

 

 
 
Skulle haft denna skjortklänning idag men upptäckte ganska höga slitsar på sidorna så jag fick ta på en svart blazer över. Skjortklänningen, eller herrblazern som de igentligen är, köpte jag på loppis av ett 70tals hippies med ett bord fullt av färglada klänningar och tyger, den e så fin. Minus är dock att majoriteten av knapparna har lossnat :(  
 

This is what makes us girls

 
Hej! Fick en komentar om vart den vita blazern kom från, upptäckte att jag inte var supertydlig. Men den kommer från Monki, såg föresten att den svarta har kommigt in in i webshoppen så snabba på om ni vill haffa en! Idag står tyvärr ospännande saker på schemat, övningkörning och rapportskrivande, men ha en bra söndag!
 

Warm Vanilla

 
 
 
Hej! Har ett så bra tips på fina, och billiga, doftljus för de som inte hittat nått bra substitut till de dyrare Yankee Candle med mera. Från de ack så funktionella lagerhause, asbra tips! Men äntligen helg, är liksom slö och trött i hela kroppen. Men hoppas att jag får en bra helg med massa häng med kompisar och roliga saker!   
 
 

She's a Killer Queen / Gunpowder, guillotine

 
 
 
 
 
Hej! Denna underbara kappa i tunnare tyg är bästisen just nu, faller assnyggt på kroppen och all heder till denna någon som fått ett stort, oformligt plagg att kunna bli en av de finaste i garderoben <3 Kommer att ha den till allt och tills den faller sönder. 
 

Alla söker något att hålla sig vid

 
 
Hej! Glömde helt bort att skriva i går, hade så mycket för mig. Efter skolan gick Frida, jag och Anna på stan ett tag och tog en fika. När jag kom hem smsade Linnea om en fika hos henne med Frida framför hela sverige bakar. Känns ovanligt lyxigt att bara kunna promenera till en kompis nu när de flesta är utspridda runtom hela Umeå. Men har tränat lite glosor nu på morgonen och ska snart klä på mig, är så kär i min fredagsovmorgon! Föresten kom det ju snö till Röbäck i natt, myys. 
 
 
 

Science Fiction / Double Feature

 
 
 
Vill typ utbringa skål över min megabra polo från bikbok, förutom att jag premiärhaft den i dag har jag även dragit på mig den efter skolan då den är go och varm! Livet känns väldigt bra just nu, inte överstiget mycket i skolan och har roliga saker planerade för denna månad, b.la konserten med Oskar Linnros! Och idag är Onsdag vilket är min favodag, med bonde och allt ikväll!  
 
 
 
 
 

Vega

 
Är ju förtjust i hattar, mössor etc. och är assusgen på att köpa en vegamössa. Så om någon hittar en billig och snygg variant är jag så tacksam för svar, ska kanske kolla armyshoppen i umeå, hoppas jag har tur!
 
 
 

Det regnar hela tiden, snart har året runnit bort

 
 
Vet ej om jag vaknat på fel sida men denna dag var så jävkla dålig. Var faktigst pepp på en ny vecka i går men dålig hårdag + noll inspo i klädväg + regn är ingen bra kombo. Hade i alla fall bara två lektioner så cyklade hem i duggregn och var så kall att jag tog ett bad framför gossip girl och tog sedan på mina finaste myskläder. Sitter nu och skriver ett kapitel på en uppsatts, med jöback ( <3<3<3) i lurarna och med ljus omkring. Har bestämt mig att jag ska ha en enskild budget för doftljus, alltså lyfter livet!
 
 

Diamonds are a spoiled girl's best friend

 
 
Min pappa kom hem från en jobbresa i spanien i lördags, och förutom asäckliga marmeladkuber hade han köpt ett sjukt fint armbant till mig, min syster och mor. Jag drog det bruna arbandet! Det känns som om den kommer få en stabil plats brevid min annars så vanliga armbandsur!
 

Lana/ Monki

 
 
Slutsåld mest överallt i svart, men har en vit undanhängd på monki i stan. Typ det skönaste och multifunktionellaste plagg jag provat, synd att den inte fanns i svart men kan det vara de högre makternas knuff i rätt riktning, är nämligen en sucker för ödet.
 
 

En famn för mig


 
Typ min bästa frukost just nu, om denna frulle var en emoji skulle den vara en